توسط محققان دانشگاه امیركبیر بررسی شد

لطمه پذیری یک فناوری ارتباطی اینترنت اشیاء جهت استفاده در اپراتورهای تلفن همراه

لطمه پذیری یک فناوری ارتباطی اینترنت اشیاء جهت استفاده در اپراتورهای تلفن همراه

مهندس وب: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با انجام مطالعه ای لطمه پذیری یک فناوری ارتباطی اینترنت اشیاء را برای به کارگیری در اپراتورهای تلفن همراه بررسی کردند.



به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، فاطمه خجسته دانا، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ارزیابی میزان لطمه پذیری فناوری NB-IoT با استفاده از تزریق اشکال و ارائه روشی جهت افزایش تحمل پذیری آن»، اظهار داشت: فناوری NB-IoT یک فناوری دور-برد کم-توان نوظهور است که در سال ۲۰۱۶ استانداردسازی شده است. الان این فناوری در بیشتر کشورهای دنیا استفاده می شود. مطابق با پیشبینی های شرکت ARM در سال ۲۰۲۵ حدود ۴۸ درصد دستگاه هایی که در فناوری های دور-برد کم-توان استفاده می شود، دستگاههای NB-IoT خواهد بود.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به علت اهمیت و کاربرد این فناوری در آینده و از آن جایی که این تکنولوژی یکی از فناوری های نوظهور و آینده دار به حساب می آید و اپراتورهای تلفن همراه در ایران نیز اخیرا به سمت این تکنولوژی رفته اند، بدین منظور برای انجام این طرح تشویق شدیم.

وی تصریح کرد: با انجام این پژوهش دانشگاه صنعتی امیرکبیر زیر پوشش شبکه NB-IoT توسط هر دو شرکت همراه اول و ایرانسل قرار گرفت. از جانب همراه اول، دانشگاه امیرکبیر نخستین منطقه ای شد که زیر پوشش NB-IoT قرار گرفت و از سمت ایرانسل نیز توانستیم سیمکارت های ارتباطی این فناوری را دریافت نماییم و کار پژوهشی را با استفاده از این سیمکارت ها انجام دهیم.

خجسته دانا در مورد مزایای استفاده از این شبکه، توضیح داد: با زیر پوشش قرار گرفتن دانشگاه، راه برای انجام کارهای پژوهشی روی شبکه NB-IoT باز شده و میتوان در آینده به سادگی در دانشگاه از این تکنولوژی بهره برد که کار پژوهشی بیشتری روی این فناوری انجام دهیم. از جهت دیگر استفاده از فناوری NB-IoT در دانشگاه و بررسی و ارزیابی این فناوری و نتایج حاصل از ارزیابی نشان داد که میتوان از این تکنولوژی در صنعت برای کاربردهای مهم و ضروری بهره برد.

وی تصریح کرد: ارزیابی میزان لطمه پذیری فناوری NB-IoT و ارائه راهکار برای کاهش لطمه پذیری آن نشان داد که میتوان از این تکنولوژی در محل هایی که محدوده پوشش دهی وسیع و قابلیت اطمینان بالا دارند، بهره برد و دستگاه ها را به اینترنت متصل کرد و هوشمندانه آنها را مدیریت کرد و این شبکه بستر مطمئنی برای پیاده سازی اینترنت اشیاء خواهد بود.

پژوهشگر دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه در معادن، کارخانه های بزرگ، شهرها و مناطق وسیع که کاربردهای بحرانی دارند، میتوان از این تکنولوژی با راهکار ارائه شده، استفاده کرد، اضافه کرد: در ادامه پژوهش های خیلی از قبیل کارایی NB-IoT، نسبت سیگنال به نویز و مواردی از همین قبیل در دانشگاه میتوان روی این تکنولوژی انجام داد که در جهت صنعتی شدن نیز به آن کمک می نماید.

وی ضمن اشاره به معرفی خاصیت های طرح، اظهار داشت: با ارائه روشی جهت کاهش میزان لطمه پذیری فناوری و با عنایت به محدوده پوشش دهی وسیع و ظرفیت اتصال دستگاه بالا در این فناوری امکان استفاده آن در کاربردهای بحرانی و محیط های بحرانی از قبیل زیر زمین، زیر آب و محیط هایی از این نوع فراهم گشته است.

خجسته دانا اظهار نمود: انجام آزمایش ها و بررسی و تحلیل آنها، ارائه یک روش جهت کاهش لطمه پذیری و بررسی کارایی روش ارائه شده با تحت آزمایش قرار دادن مجدد فناوری نیز بخشی از زمان سپری شده برای طرح بوده است. بیشتر کشورهای دنیا از این تکنولوژی بهره برداری کردند و ارزیابی های دیگری از قبیل بررسی میزان نفوذپذیری و پوشش دهی انجام شده، ولی ارزیابی لطمه پذیری این فناوری و ارائه راهکار برای کاهش لطمه پذیری در این پژوهش انجام شده است.

وی ضمن اشاره به مزیت های رقابتی این طرح اظهار داشت: این فناوری در مقابل فناوری های دیگر مانند لورا که از پهنای باند فرکانسی آزاد استفاده می نماید، قرار می گیرد. با عنایت به این که در فناوری هایی که از پهنای باند آزاد استفاده می نمایند، امکان تداخل بالا است، با استفاده از فناوری NB-IoT که از پهنای باند سلولی استفاده می نماید، تداخلی پیش نخواهد آمد. همینطور با روش ارائه شده در این پژوهش لطمه پذیری آن نیز کاهش یافته، درنتیجه میتوان از آن در موارد حیاتی و بحرانی بهره برد.

این پژوهشگر در مورد کاربردهای پروژه، اظهار داشت: از نتایج حاصل از پروژه میتوان در صنعت، کارخانه ها، معادن و جهت هوشمندسازی یک شهر یا استان استفاده نمود. همینطور برای امور پژوهشی و علمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز میتوان با رفتن به مسئولین ذیربط، کارهای پژوهشی این حوزه را توسعه داد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر، استاد راهنمای این پروژه دکتر حمیدرضا زرندی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است.





منبع:

1401/05/09
13:11:34
0.0 / 5
625
تگهای خبر: اپراتور , اینترنت , اینترنت اشیا , پروژه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
مهندس وب
مهندس وب web engineers