ارتقای 6 رتبه ای ایران در شاخصهای امنیت سایبری

ارتقای 6 رتبه ای ایران در شاخصهای امنیت سایبری

جایگاه ایران در ارزیابی شاخصهای جهانی امنیت سایبری با شناسایی نقاط قوت و توانمندی های سایبری و عرضه مستندات فنی و مدیریتی توسط سازمان فناوری اطلاعات، شش رتبه ارتقاء یافت.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، وقتی صحبت از ‫امنیت سایبری می شود، پیشبینی تهدیدات به جای واکنش مقابل آنها دارای اهمیت بالاتری است. در یک چشم انداز کلی، تهدیدات به صورت مداوم درحال تغییر و تحول است، وصله کردن رخنه ها و یا انجام بروزرسانی ها در مقابل تهدیدات روز گذشته، دیگر کافی نیست. سال جدیدی و به همراه آن تهدیدهای جدیدی، بخصوص در دنیای امنیت سایبری، در انتظار ماست.
ابزارها و بسترهایی همچون ایمیل، که استفاده زیادی داشته و به طور گسترده کاربران با آن سر و کار دارند، از جهتی دیگر به معنای بالا رفتن خطر و صدمه پذیری برای تیم های امنیتی است. صرف نظر از این که تمهیدات امنیتی در این بستر انجام شده باشد، تهدیداتی همچون باج افزار، فیشینگ یا حملات هدفمند به پلت فرم های محبوب مورد توجه هستند و محافظت از سیستم ها و داده های کاربران و سازمان ها کاری است که متخصصان حوزه امنیت باید روی آن متمرکز شوند.
در جهت انجام مأموریت محوله به سازمان فناوری اطلاعات ایران بعنوان نماینده وزارت ارتباطات در همکاریهای مشترک بین المللی با مجامع جهانی نظیر اتحادیه بین المللی ارتباطات (ITU)، این سازمان توانست با انجام تحقیقات میدانی و بررسی های کارشناسی، ضمن شناسایی نقاط قوت و توانمندی های سایبری کشور و عرضه مستندات فنی و مدیریتی، جایگاه کشور را در ارزیابی شاخصهای جهانی امنیت سایبری (GCI)، شش رتبه ارتقاء دهد.
این سنجه های ارزیابی متشکل از پنچ رکن قانونی، فنی، ظرفیت سازی، سازمانی و تعاملاتی و ۲۰ شاخص اصلی و بیشتر از ۸۰ سوال است که مراتب در پرسشنامه ای طراحی شده اند و کشورها طی دوره های زمانی مشخص ضمن پاسخ گویی به سوالات، ملزم به عرضه مستندات و شواهد فنی هم هستند.
موفقیت به دست آمده در حالی است که در سالهای اخیر علاوه بر پیچیده تر شدن ساختار حملات، نرخ تهدیدات و حملات سایبری هم رشد فزاینده ای داشته و مهاجمین سایبری تلاش فراوانی برای ایجاد اختلال و فعالیتهای خرابکارانه در فضای سایبری کشور به کار بسته بودند.
ایران در شرایط مقابله با محدودیت ها و مدیریت ویروس همه گیر کرونا و تاثیراتی که این پاندمی بر پیکره نیروی انسانی کشور داشته، با ارتقاء یک رتبه در سطح منطقه و شش رتبه در میان کل کشورهای جهان موفق شده تا با دریافت جایگاه ۵۴ در میان ۱۹۴ کشور سنجه های توسعه مدیریت امنیت اطلاعات را در فضای سایبر بهبود ببخشد تا از این راه، نرخ صدمه و خسارات احتمالی در رویارویی با تهدیدات و حملات سایبری را تعدیل کنند.
سازمان فناوری اطلاعات ایران با مشارکت فعال در مجامع بین المللی توانسته با اصلاح و بهبود مسیر حرکت سایبری منطبق با استانداردها، به روش ها و تکنیک های این حوزه، گام های راهبردی موثری را در جهت امن سازی بیشتر فضای تولید و تبادل اطلاعات بردارد و در میان کشورها جایگاهی مناسب را به خود اختصاص دهد. تداوم این موفقیت و بهبود این جایگاه، نیازمند همکاری همه جانبه سازمان ها و دستگاههای اجرایی و عزم قاطع ملی در رعایت ملاحظات و الزامات امنیت سایبری و توجه به دستورالعمل و استانداردهای فنی و مدیریتی حوزه امنیت سایبری در سطح کل کشور است.




منبع:

1400/04/16
12:54:13
0.0 / 5
1181
تگهای خبر: ارتباطات , باج افزار , دستگاه , سایبر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
مهندس وب
مهندس وب web engineers