عضو شورای عالی فضای مجازی با مهندس وب مطرح كرد؛

وضعیت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در زمینه زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی

وضعیت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در زمینه زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی

به گزارش مهندس وب، عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: پیشرفت در بخش زیرساخت ارتباطی بالای 70-80 درصد و میزان پیشرفت در زمینه زیرساخت اطلاعاتی نیز 50 درصد است.



رسول جلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ی گزارش وزیر ارتباطات از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در جلسه شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: گزارشاتی که وزارت ارتباطات در جلسات شورای عالی فضای مجازی درباره ی شبکه ملی اطلاعات می دهند، گزارشات نوعاً جزئی، فنی و در بخش کیفی است. درست است که در مؤلفه های ریز شبکه ملی اطلاعات گفته می شود که ما یک بخش بطورمثال ۱۵ درصد، بخش دیگر ۸۰ درصد پیشرفت داریم ولی بین پیمانکار و ناظر در عمده پروژه ها یک اختلاف نظرهایی وجود دارد.
عضو شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: در اینجا وزارت ارتباطات نقش پیمانکار را دارد و مرکز ملی فضای مجازی نقش ناظر را دارد، ممکنست بگوید که ما در زیرساخت شبکه ملی اطلاعات پیشرفت نزدیک به ۱۰۰ درصدی است ولی باید توجه داشت که میزان درصد پیشرفت یک موضوع سیال و پویا است.
جلیلی اشاره کرد: یعنی بطور مثال در منطقه ای یک شهرک جدید ایجاد می شود و یا اتفاقی می افتد و سیل قسمتی از فیبر یک منطقه را قطع می کند که این ها می شود کم و زیاد شدن دسترسی در لایه ارتباطی آحاد جامعه به شبکه ملی اطلاعات. در عین حال در برخی از نقاط دسترسی را داریم اما دسترسی مطلوب نمی باشد.

وی ضمن اشاره به این که در مجموع پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در زمینه زیرساخت ارتباطی خوب است، اشاره کرد: یعنی به نظر من پیشرفت در بخش زیرساخت ارتباطی بالای ۷۰-۸۰ درصد است. میزان پیشرفت در زمینه زیرساخت اطلاعاتی نیز ۵۰ درصد است.

جلیلی افزود: مشکل اصلی ما در زمینه خدمات پایه کاربردی است و اتفاقاتی که در طول این مدت رخ داده، منجر به این نشده که یک جمعیت چند ده میلیونی ما در خدمات پایه کاربردی ایرانی خودمان زیست کنند و ترافیک ما لازم نباشد از شبکه ملی اطلاعات بیرون رود و روی اینترنت جهانی برود و باردیگر برگردد.

وی ادامه داد: سردمدار و سرتیتر این خدمات پایه کاربردی واتساپ و اینستاگرام است و پهنای باندی که اینستاگرام مصرف می کند، نسبت به واتساپ و برخی رسانه های اجتماعی و پیامرسان های خارجی بیشتر است. برای حل این مساله هم باید سرمایه گذاری در سطح ملی کرد هم باید اقناع سازی و خدمات کیفی قابل رقابت ارائه نمود.


منبع:

1401/06/12
10:47:48
0.0 / 5
608
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , اینستاگرام , پروژه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
مهندس وب
مهندس وب web engineers