زارع پور:

نحوه ی استفاده از اینترنت در ایران برعکس کشورهای پیشرفته است

نحوه ی استفاده از اینترنت در ایران برعکس کشورهای پیشرفته است

به گزارش مهندس وب، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در خیلی از کشورهای پیشرفته بیشتر نیاز مردم به اینترنت بر مبنای فناوری های ثابت مبتنی بر فیبر نوری تأمین می شود، درحالیکه این مورد در کشور ما دقیقاً برعکس است.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور _ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک گفت و گوی خبری ضمن اشاره به اهمیت توسعه فیبر نوری برای منازل و کسب و کارها اظهار داشت: یکی از راهبردهای کلیدی دولت مردمی در جهت توسعه شبکه ملی اطلاعات، فراهم کردن اینترنت و شبکه پرسرعت، باکیفیت و امن برای هموطنان عزیزمان است. در این خصوص ما طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها را در دستور کار قرار دادیم تا تمام ساختمانها را با فیبر به شبکه ارتباطی متصل نماییم.
وی با تکیه بر این که هم اکنون در خیلی از کشورهای پیشرفته جهان بیشتر نیاز مردم به اینترنت بر مبنای فناوری های ثابت مبتنی بر فیبر نوری تأمین می شود اظهار داشت: این مورد در کشور ما دقیقاً برعکس است و بیشتر از ۷۰ درصد نیاز مردم از راه اینترنت همراه تأمین می شود و این مساله مشکلاتی را برای شبکه تلفن همراه بوجود آورده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه فیبر نوری زیر ساخت توسعه سه چهار دهه آینده خواهد بود اظهار داشت: بر اساس این تحلیل و بر مبنای مصوبات بالا دستی همچون مصوبه شورایعالی فضای مجازی که تاکید دارد تا افق ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها به سرعت میانگین ۲۵ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند، ما به جای این که فناوری های در آستانه منسوخ شدن همچون VDSL را انتخاب نماییم، سراغ یک پروژه راهبردی و البته سخت یعنی فیبر نوری منازل و کسب و کارها رفتیم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون این پروژه در ۱۱ مرکز استان و ۱۰۰ شهر شروع است اظهار داشت: اینترنتی که مشترکان با پروژه فیبر نوری دریافت می کنند، سرعتی نزدیک به ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه دارد و این یعنی تا ۸۰ برابر سرعتی بالاتر از اینترنت فعلی که مردم در اختیار دارند.
زارع پور در رابطه با پروژه فیبرنوری اظهار نمود: این پروژه سرویس پایدارتر و باکیفیت تری را در اختیار مردم قرار می دهد و حتی جالب است بدانید که مصرف انرژی فناوری مبتنی بر فیبر نوری بسیار کمتر از فناوری های همراه می باشد.
وی ادامه داد: به صورت مثال ۴G یا ۳G حدود سه وات انرژی مصرف می کند، درحالی که وای فای نسخه های جدید آن در حد میلی وات انرژی مصرف می کند. این فناوری برای آینده و روبه جلو است و ان شالله کشور را برای سه و چهار دهه آینده بیمه می کند اما کار بسیار سختی است و باید همه کوچه ها و خیابانها کنده شود و همه باید دست به دست یکدیگر دهند. این پروژه هم مانند نهضت گازکشی است که همه به دنبال رساندن گاز به خانه های مردم بودند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: هم اکنون باید چنین حسی ایجاد شود و در شهرهایی که کار شروع شده است، همه دست به دست یکدیگر داده اند. در شهرهای مختلف درحال انجام کار با تکنولوژی های جدید هستند و دستگاههای حفاری جدیدی وارد و بعضاً در داخل کشور ساخته شده که خرابی آن خیلی کم است و حتی سه سانتی متر آسفالت را تخریب می کنند و در همان موقع میکرو داکت و داکتها را روی زمین می خوابانند و در مرحله بعد فیبر و تجهیزات نصب می شود.
زارع پور افزود: در زمانی که ما ۲۰ میلیون پوشش را اعلام کردیم، خیلی ها گفتند نمی شود اما با اقداماتی که دولت انجام داده است، مقدمات و الزامات کار را فراهم کردیم. سال جاری سال بزرگی برای این پروژه است و هدفگذاری اینست که سال جاری بین هشت تا ۱۰ میلیون خانوار را زیر پوشش قرار دهیم که حالا این عدد بین ۲/۷ و ۲/۸ است اما هفته بعد در روز جهانی ارتباطات فاز اول این کار که سه میلیون خانوار را زیر پوشش قرار می دهد را با حضور ریاست محترم جمهور رونمایی خواهیم کرد و در چندین شهر سرویس خدمت رسانی به مردم در این قالب را آغاز خواهیم کرد.
ایشان در ادامه این برنامه ضمن اشاره به تصویب آئین نامه بند سین تبصره ۷ قانون بودجه در جلسه روز دوشنبه هیات دولت و ایجاد حساب توسعه فیبرنوری اظهار داشت: دولت سال قبل مصوبه ای داشت که ۸ درصد درآمدش از اپراتورهای همراه بابت توسعه پروژه فیبر نوری سرمایه گذاری شود. همینطور همه دستگاههای اجرایی مکلف شده اند که برای توسعه این پروژه با وزارت ارتباطات همکاری کنند و زیرساختهای خویش را در اختیار این پروژه قرار دهند.
زارع پور اضافه کرد: بر همین مبنا هم طبق ابلاغیه وزیر محترم کشور، شهرداران هم پای کار آمده اند و عملیات اجرایی آن در ۱۰۰ شهر و ۱۱ استان شروع شده است و از هفته آینده خدمات رسانی به مردم را آغاز می نماییم.
وی ضمن اشاره به سامانه آنلاین پوشش شبکه فیبر نوری اظهار داشت: ما داشبوردی راه اندازی کرده ایم در سامانه iranfttx.ir تا خودمان را در معرض قضاوت مردم قرار دهیم. مردم عزیز می توانند هم میزان پیشرفت پروژه و هم پوشش محل زندگی و کار خویش را ملاحظه کنند اما در نظر داشته باشند که این پروژه سه ساله است و اگر محل زندگی و کارشان زیر پوشش نبود، ناامید نشوند. تلاش می نماییم که سال جاری ۵۰ درصد یعنی بین ۸ تا ۱۰ میلیون نفر از مردم را زیر پوشش قرار دهیم.
زارع پور تصریح کرد: دولت بابت ایجاد پوشش از محل «حساب توسعه فیبرنوری» در شهرهای کوچک به ازای هر خانواری که زیر پوشش قرار بگیرند یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان و در مراکز استان (غیر از هشت کلان شهر) ۵۰۰ هزار تومان یارانه به اپراتورها پرداخت می کند و ۲ میلیون تومان هم برای اتصال بعنوان یارانه پرداخت خواهد نمود که مقرر است این یارانه، هزینه اتصال منهای مودم را پوشش دهد و تلاشمان اینست که اپراتورها هزینه مودم را هم به شکل قسطی در اختیار مردم قرار دهند.




منبع:

1402/02/19
10:22:48
0.0 / 5
252
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
مهندس وب
مهندس وب web engineers