لزوم سهم آفرینی ایران در دگرگونی بنیادین صنعت فضایی
به گزارش مهندس وب، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با تاکید بر ضرورت پیوند فناوری های فضایی با زندگی روزمره، اظهار داشت: صنعت فضایی باید نقش خویش را در حوزه هایی چون کشاورزی هوشمند، مدیریت منابع آب و مدیریت بحران نشان دهد.
به گزارش مهندس وب به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، نشست تخصصی با حضور دکتر وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، مدیران کل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شمال غرب کشور و تعدادی از مدیران نهادهای اجرایی استان آذربایجان شرقی در تبریز اجرا شد.
یزدانیان در این جلسه با اشاره به «پارادایم شیفت» یا همان «دگرگونی بنیادین» در صنعت فضایی کشور، بر لزوم حرکت بسمت پرتاب ماهواره برای عرضه خدمات ارتباطی، سنجشی و ناوبری تاکید کرد و اظهار داشت: «ماهواره های ارتباطی نه فقط جهت تأمین نیازهای ملی در حوزه ارتباطات بلکه برای خودکفایی و ساخت داخل هم در دستور کار قرار دارند. ماهواره ناهید ۲ نمونه ای از این دست است که اخیراً پرتاب شد. همینطور منظومه های ماهواره ای و مأموریت های سنجشی با ماهواره خیام و دیگر ماهواره های آماده پرتاب، مسیر جدیدی را در بهره برداری از ظرفیتهای فضایی کشور رقم می زنند.
وی در ادامه اضافه کرد: ماهواره خیام با قدرت تفکیک یک متر، امکان پایش دقیق منابع آب، محصولات کشاورزی، کانون های گرد و غبار، بهره برداری غیرقانونی معادن و تغییرات اقلیمی را فراهم آورده است و تابحال درخواست های گوناگونی از نهادهای اجرایی جهت استفاده از تصاویر آن دریافت شده است. به قول او، قیمت تصاویر داخلی در مقایسه با نمونه خارجی بسیار رقابتی است و دسترسی آن برای استان ها تسهیل خواهد شد.
در بخش دیگری از این نشست، مدیران استانی و نهادهای اجرایی حاضر، با اشاره به نیازهای متنوع خود در حوزه های مدیریت منابع آب، کشاورزی هوشمند، پایش زمینهای زراعی، مدیریت بحران، مواجهه با گرد و غبار و توسعه خدمات شهری، بر لزوم استفاده هرچه بیشتر از فناوری های فضایی تاکید کردند. آنان ابراز داشتند که برای اجرای خیلی از مأموریت های کلان و منطقه ای، بهره برداری از داده های فضایی به یک لزوم اجتناب ناپذیر تبدیل گشته است و پژوهشگاه فضایی ایران می تواند دراین خصوص نقش محوری ایفا کند.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اهمیت فناوری های راداری (SAR) برای تصویربرداری در شرایط ابری، از توسعه محموله های سار فضاپایه، هواپایه و بالن پایه اطلاع داد و گفت: حداقل هر استان باید یک بالن ارتباطی ویژه بحران در اختیار داشته باشد تا در شرایط اضطراری، امکان ارتباط مطمئن و پایش منطقه ای برقرار شود. بالن های طراحی شده در پژوهشگاه فضایی ایران، نمونه ای منحصربه فرد و بومی هستند که ایستگاه زمینی نسل دوم آن هم در تبریز تولید شده است.
یزدانیان در انتها اشاره کرد: صنعت فضایی باید در زندگی مردم خویش را نشان دهد؛ از کشاورزی هوشمند و مدیریت منابع آب تا مدیریت بحران، بیمه محصولات و خدمات شهری. این فصل تازه در کاربردهای فضایی کشور، همان دگرگونی بنیادینی است که صنعت فضایی در جهان رقم زده و ایران هم باید در آن سهم آفرین باشد. به طور خلاصه یزدانیان در این نشست با اشاره به پارادایم شیفت یا همان دگرگونی بنیادین در صنعت فضایی کشور، بر ضرورت حرکت بسمت پرتاب ماهواره برای عرضه خدمات ارتباطی، سنجشی و ناوبری اصرار کرد و گفت: ماهواره های ارتباطی نه فقط جهت تأمین نیازهای ملی در حوزه ارتباطات بلکه برای خودکفایی و ساخت داخل هم در دستور کار قرار دارند. رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اهمیت فناوری های راداری (SAR) برای تصویربرداری در شرایط ابری، از توسعه محموله های سار فضاپایه، هواپایه و بالن پایه اطلاع داد و اظهار داشت: حداقل هر استان باید یک بالن ارتباطی ویژه بحران در اختیار داشته باشد تا در شرایط اضطراری، امکان ارتباط مطمئن و پایش منطقه ای برقرار شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب