تأثیر ویتامین ب ۱۲ بر مغز سالمندان
مهندس وب: یافته های جدید محققان نشان میدهد افراد مسنی که ویتامین ب 12 (B12) آنها کم یا حتی در محدوده «طبیعی» است، دارای علایم زوال شناختی و لطمه مغزی هستند و تفکر و زمان واکنش آنها کندتر است؛ آنها معتقدند محدوده تعریف شده برای ویتامین ب12 منسوخ شده است.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای تِک دِیلی در گزارشی آورده است: دریافت مقدار سفارش شده ویتامین ب ۱۲ برای ساخت دی اِن اِی، گلبول های قرمز و بافت عصبی ضروری است؛ اما یافته های پژوهش جدید نشان میدهد که تامین حداقل نیاز بدن به ویتامین ب ۱۲ ممکنست کافی نباشد؛ خصوصاً برای افراد مسن. در حقیقت، پایین بودن میزان ویتامین ب ۱۲ بدن یا حتی اندازه طبیعی آن، ممکنست احتمال مبتلاشدن به اختلالات شناختی را افزایش دهد.
ویتامین ب ۱۲ بیشتر در غذاهای با منشأ حیوانی یافت می شود. بهترین منابع این ویتامین، گوشت (گوشت گاو و بره)، ماهی (ماهی آزاد، ماهی تن، قزل آلا)، محصولات لبنی (شیر، پنیر، ماست) و تخم مرغ هستند، غذاهای گیاهی غنی شده مانند غلات، مخمرهای تغذیه ای و جایگزین های شیر گیاهی نیز ممکنست ب ۱۲ را به ویژه برای گیاه خواران تامین کنند.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو در آمریکا بتازگی دریافتند افراد مسن سالم با کمبود ویتامین ب ۱۲ علایم زوال عصبی و شناختی نشان می دهند. ماده سفید مغز (رشته های عصبی که بخش های مختلف مغز را قادر به برقراری ارتباط می کنند) در این افراد لطمه بیشتری دیده بود و سرعت پردازش شناختی و بصری آنها در مقایسه با افرادی که ویتامین ب ۱۲ بیشتری داشتند، کمتر بود.
دکتر آری. جِی. گرین (Dr. Ari J. Green)، سرپرست گروه پژوهشی اظهار داشت: بازبینی در تعریف کمبود ویتامین ب ۱۲ برای ترکیب بیومارکرهای (نشانگرهای زیستی) عملکردی ممکنست به مداخله سریع تر و پیش گیری از بروز زوال شناختی منجر شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب