راهی تازه برای مهار سرطان با استفاده از مكانیزم طبیعی بدن

تلومرها سپری فعال در برابر سرطان

تلومرها سپری فعال در برابر سرطان

پژوهشگران به یافته ای جدید درباره نقش تلومرها در جلوگیری از سرطان دست یافته اند. تلومرها که در انتهای کروموزوم ها قرار دارند، معمولاً به عنوان سدی در برابر پیر شدن و سرطان شناخته می شوند. اما اکنون، تحقیقات جدید نشان می دهد که این ساختارها می توانند نقش فعال تری در پیشگیری از سرطان ایفا کنند.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، تلومرها پوشش هایی محافظ در آخر کروموزوم ها هستند که با هر بار تقسیم سلولی کوتاه تر می شوند. این پروسه به عنوان قسمتی از روند طبیعی پیری عمل کرده و مانع از تکثیر سلول های پیر و لطمه دیده می شود. از دست رفتن کنترل این پروسه می تواند به بروز سرطان منجر شود. از ین جهت، بررسی دقیق تر عملکرد تلومرها برای درک بهتر سازوکارهای در رابطه با سرطان و یافتن روش های جدید درمانی اهمیت زیادی دارد.
محققان مؤسسه تحقیقات پزشکی خردسالان در استرالیا با همکاری دانشمندان دانشگاه کیوتو در ژاپن، مطالعه ای را دراین خصوص انجام داده اند. این مطالعه به بررسی نحوه تعامل تلومرها با استرس سلولی پرداخته است و نشان میدهد که این ساختارها می توانند بطور فعال مانع از رشد سلول های سرطانی شوند.
در این پژوهش، پژوهشگران دریافتند که تلومرها فقط ساختارهایی منفعل نیستند که تنها با افزایش سن کوتاه شوند، بلکه می توانند در مقابل استرس های سلولی واکنش نشان داده و فرآیندی شبیه به پیری را در سلول ها فعال کنند. این پروسه به توقف چرخه سلولی یا مرگ سلولی منجر می شود و در نتیجه از تکثیر سلول های لطمه دیده جلوگیری می کند. این یافته ها نشان می دهند که تلومرها دارای یک سازوکار ضدسرطانی جدید هستند که قبل از این ناشناخته بود.
برای انجام این پژوهش، پژوهشگران واکنش تلومرها به شرایط استرس زا را بررسی نموده و مشاهده نمودند که این ساختارها بطور فعال تغییر می کنند تا سیگنال های پیری را در سلول فعال کنند. این مکانیسم به سلول های دارای لطمه های کروموزومی اجازه نمی دهد که تکثیر شوند، که این امر می تواند از گسترش سرطان پیشگیری کند.
این یافته ها نه فقط درک بهتری از عملکرد تلومرها ارائه می دهند، بلکه می توانند راه را برای روش های درمانی جدید هموار کنند.
محققان معتقدند که استفاده از این مکانیسم می تواند روشی جدید برای از بین بردن سلول های سرطانی باشد. به طور دقیقتر، اگر بتوان این پروسه را در سلول های سرطانی فعال کرد، ممکنست بتوان آنها را ملزم به توقف رشد یا مرگ سلولی کرد، که می تواند به توسعه درمان های مؤثرتر منجر شود.
این مطالعه در نشریه Nature Communications انتشار یافته است و یافته های آن می توانند در آینده نقش برجسته ی در تحقیقات در رابطه با سرطان و پیری ایفا کنند.
 


منبع:

1403/12/28
00:05:25
0.0 / 5
136
تگهای خبر: پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
مهندس وب
لینک دوستان مهندس وب
مهندس وب web engineers